SRS-möte i Piteå 24-26 april

Till helgen välkomnar vi på Pite FM våra vänner i Studentradio-Sverige till Piteå. Under dagarna tre blir det nätverkande och samtal mellan de tolv medlemsstationerna.

– Viktigast är självklart nätverkandet, förklarar Lotta Möller, SRS-ansvarig och möteskoordinator för Pite FM.

Studentradion i Sverige (SRS) är en organisation som samlar Sveriges Studentradiostationer, från Radio AF i Lund till Pite FM i Piteå. SRS är en geografiskt utspridd förening som samlas för stormöten två gånger per år och nu är det alltså Piteås tur att vara värd för mötet.

– Själva mötet kommer vara kort i år, förklarar Lotta Möller. Det är inte så många frågor på just det här mötet. Vi ska besluta om budget och hur fördelningen av statsbidraget ska se ut, men annars är det just nätverkande som är det centrala med den här helgen.

Representanterna från de tolv medlemsstationerna anländer på fredag, några med buss, några med bil, de flesta med flyg till Luleå. Under fredagskvällen väntar först gemensam middag för alla representanter innan Pite FMs medlemmar ansluter för att välkomna gästerna på Kårhuset i Piteå.

Diskussioner och teknikgenomgång

Lördag morgon inleds mötet och under eftermiddagen delas representanterna upp i olika grupper som kommer diskutera gemensamma ämnen, såsom ledarskap, en ny Studentradiogala och hur vi utvecklar nätverkande mellan stationerna. Det kommer även att hållas en teknikgenomgång för de gästande stationerna, eftersom Pite FM fick ny studioteknik i höstas.

–  Vi har förmånen att ha tillgång till helt ny teknik till vår radioutbildning, säger Lotta. Vi hoppas att de andra kanalerna blir inspirerade.

Nätverkande och fest

I nätverkandet finns självklart gemensamma måltider och de redan nämnda diskussionsgrupperna. För att ytterligare skapa närhet och öppenhet så är Kårhuset i Piteå öppet för representanterna och alla skolans elever under lördagskvällen, då ett Full Moon Party drar igång.

– Det är vår chans att träffa lite nytt folk också, säger Lotta. Vi hamnar lätt i vår ”Pite-bubbla”, så att kunna välkomna 60 representanter från hela Sverige är bara roligt.

– Jag hoppas att så många som möjligt av Pite FMs medlemmar och skolans elever tar chansen att nätverka och prata med de som kommer från Uppsala, Umeå, Lund, Kalmar, Växjö – ja hela landet.

 

Lite tider:

Fredag 22.00 är Kårhuset i Piteå öppet för alla medlemmar i Pite FM. Idag är drygt 200 av skolans elever medlemmar, dessa står på en lista och är välkomna.

Lördag 22.00 är Full Moon Party öppet för alla med LTU-kort.

 

Peter Appelquist