PiteFM önskar God Jul och Gott Nytt år!

En något ihoptryckt hösttermin är över och PiteFM har tagit julledigt med besked. Under helgerna har våra ordinarie program ledigt, men musiken flödar likväl i samma takt. Därmed blir tablån lite annorlunda. Under mellandagarna kommer du att höra standup på kanalen. Under hösten arrangerades tre standup-kvällar på Kårhuset i Piteå där studenter får testa sina komikertalanger. Dessa kvällar kommer du höra 28, 29 och 30 december, cirka en timme varje kväll. Slå på radion eller gå in på pitefm.se för att lyssna.

Formalia

Under hösten har den nya styrelsen setts vid fyra tillfällen och alla är drivna i sina roller. Som den studentradio vi är så sker ibland oförutsedda saker, som att medlemmar i föreningen och styrelsen känner att utbildningen eller det geografiska läget inte är rätt för stunden. Då får vi jobba efter det, ersätta där det behöver ersättas och stötta där det behöver stöttas.

PiteFM är en del av Studentradion i Sverige (SRS). Det är det nationella organ som söker bidrag från Myndigheten för Ungdoms- och Civilrättsfrågor (MUCF) och sedan delar ut till de tolv studentradiostationer som är medlemmar. Det här bidraget får vår förening att snurra rätt mycket enklare. MUCF har inför bidragsansökan 2016 ställt en del nya krav på föreningarna, krav som vi i PiteFM inte har levt upp till ännu. I mitten av februari blir det därför ett extra årsmöte, där vi går igenom allt vi missat och på så sätt kommer i fas igen.

PiteFM i Pite

I PiteFM har vi mycket att vara stolta över. Exempelvis blev vi under 2015 nominerade som Årets Närradio på Radiogalan. Till 2016 är självklart målet att inte bara nomineras, utan även vinna! Till dess ska vårt lokala innehåll breddas och fyllas. Ett stort steg i det är att vi under vintern har välkomnat Myspodden till kanalen. Myspodden görs av fyra tjejer från Strömbackaskolans gymnasium och är just nu Pitebornas röst i studentradion, som annars är fylld av hela Sveriges samlade dialektkatalog.

Vi kan bli ännu bättre på att synas för varje pitebo. I mitten av december sände vi från Gallerian i Piteå till förmån för Musikhjälpen. Och i mars varje år sänder vi från Piteås deltävling av SMASK. Men vi kan göra mer.

I slutet av januari arrangeras SM-veckan i Piteå. Under en vecka ges små sporter stor uppmärksamhet och den lilla staden Piteå hamnar i blickfånget. PiteFM kommer att vara på plats och under kvällarna sänder vi från Kaleido, mitt i centrala Piteå. Självklart kommer vi att ha reportrar på plats på tävlingarna för att göra inslag, men vi kommer även ge stort utrymme till de kulturevenemang som arrangeras i Piteå under veckan.

För att underlätta för sändningar utanför våra studios kommer styrelsen att köpa en in en bärbar dator. På denna dator kommer våra sändningssystem Radioman att installeras och kopplas till vår stora databas av musik, inslag och jinglar. På så sätt får vi det lättare att sända på andra platser och därmed komma ut och synas ännu mer.

Podd

Under 2016 väntar även en lansering av konceptet PiteFM Podd. Tanken är att podden kan vara ett lättsammare steg in i PiteFMs kreativa värld och ett sätt för oss att bredda oss som kanal. Att få hjälp av PiteFMs medlemmar att producera en podd betyder att man i gengäld gör reklam för PiteFM i sina poddar, det görs med information om kanalen innan och efter ordinarie podd rullar på.

Att spela in en podd i skolans lokaler under PiteFMs flagg är bra på flera sätt. Dels genom det samarbetsavtal som PiteFM har med Luleå Tekniska Universitet, som ger oss gratis hyra av lokalerna, mot att skoluppgifter får sändas på frekvensen 92,8 Mhz. Dessutom får man del av den fantastiska kompetens som PiteFMs medarbetare besitter.

Vi har mycket att vara stolta över och vi har mycket som kan utvecklas, precis som det ska vara i en ung och växande förening! Under 2016 kommer styrelsen att fokusera mycket på att underlätta det administrativa arbetet med föreningen och samtidigt satsa på att få de operativa rollerna att bli lättare och roligare att jobba med.

Med hopp om en fin ledighet för alla medlemmar i PiteFM

Styrelsen

genom Peter Appelquist, ordförande