Lisa Selander ordförande för PiteFM

Torsdagen den 29 September fick styrelsen för PiteFM många nya ansikten, en utav dom blev Lisa Selander. Som medlems ansvarig innan för PiteFM och sju års erfarenhet av handbollstränare så känner hon sig redo för steget mot ordförande.

Varför just du som ordförande?

Jag tycker det är roligt att testa nya saker, att få leda och framförallt allt utveckla föreningar eller lag. Jag älskar att möta nya människor och få höra vad dom har att säga och samarbeta. Sen så snackade jag och Peter om det lite i våras och han frågade mig om jag ville vara ordförande och bad mig söka. Så jag sökte ordförande posten och blev vald, vilket känns jätteroligt!

Varför tror du att just du blev vald?

Jag tror att dom som satt i styrelsen tidigare har sett ett driv i mig, att jag inte sitter still och bara håller med. Att jag istället kommer med nya idéer, och driver dom framåt och vill påverka samtidigt som man har ett bra samarbete.

Som handbollstränare har Lisa Selander fått gå ledarkurser och tagit många diskussioner med föräldrar som inte alls har tyckt likadant.

Vad kommer du ta med dig från handbollen? 

Jag är väldigt mycket utav en ledare och det är nog det starkaste jag kommer ta med mig. Viktigast för mig är laganda och att alla ska få vara med, vi kämpar som ett lag och vi kommer fram som ett lag. Jag tror jag kommer lyckas bra som ordförande och jag känner också att stödet finns där från dom andra i styrelsen och också ifrån Peter som har jobbat så hårt med att få PteFM där vi är idag.

Vad ser du för möjligheter med PiteFM och dess utveckling?

PiteFM kommer nog gå i samma bana, för Peter har gjort ett så himla bra jobb. Men nu t.ex har vi en ny styrelse och det känns roligt, då det kommer nya människor med nya perspektiv och andra bakgrunder som kan göra PiteFM ännu bättre.

Rent utvecklingsmässigt känner jag stark tilltro till styrelsen och Peter som stödperson, men vi får se, det kommer iallafall ske förändringar.

 

Skribent: Igor Grabler