”Klockorna” på PiteFM uppdaterade

Med start idag tisdag spelas musiken på PiteFM lite annorlunda mot tidigare. ”Klockorna”, alltså de förprogrammerade timmarna med musik som spelas mellan våra program, har fått sig en uppdatering. Musikläggare Susanna Hestréus berättar.

– Framförallt handlar det om att våra lyssnare vill ha olika sorts musik vid olika tider på dygnet, förklarar Hestréus för hemsidan. Till exempel så kommer vi spela förfestmusik fredagar och lördagar mellan åtta och tio på kvällen.

Andra förändringar är lugnare musik på förmiddagarna och helgerna.

– Vi tror att det här gör att PiteFM kan växa som sällskap på jobbet, hemma eller i bilen, fortsätter Hestréus.

Musiken snurrar 24 timmar om dygnet, året om. Arbetet som läggs ner av Musikgruppen, under ledning av Susanna Hestréus, är stort och omfattande. Bara den här veckan valdes 13 nya låtar in i rotation, låtar som alltså spelas under dagarna.

– Vi väljer kommande veckas nya musik på våra musikmöten varje onsdag, berättar Hestréus. Då är alla medlemmar välkomna att tycka till om musiken och besluta om vilka låtar vi röstar in.

Låtarna premiärspelas sedan i Das Musik som sänds varje måndag 17.03-18.00 med Felicia Danielsson och Pontus Andersson som programledare.

 

PiteFMs Musikgrupp består idag av:

Susanna Hestréus

Felicia Danielsson

Signe Renemar-Jeansson

Pontus Andersson

Emma Danielsbacka

Frida Åström