Jämn kamp mellan Gränds, Brage och Rönnqvist

På fredagskvällen skulle det avgöras vilka som var starkast på SM-veckan då dem sista styrkelyftstävlingarna avgjordes. En av dem jämnaste kamperna stod emellan Miia Grändås, Angelica Brage och Elina Rönnqvist.

Det var tre tjejer som stod ensamma i sin viktklass då tävlingarna drog igång. Dem fick då lyfta mot varandra och tävlingen avgjordes på poäng, vilket innebär att vinnaren är den som lyfter mest i förhållande till sin egen vikt. Den som till slut stod som segrare var Miia Grändås från Örebro. Tvåa kom Angelica Brage från Luleå.

-Ett SM-silver i sig är kanske inte den främsta merit jag har gjort men nu vart det en poängtävling mellan tre landslagslyftare, säger Angelica Brage.

I flera år har Angelica dragits med skadebekymmer så den största vinsten idag var att hon överhuvudtaget kunde tävla.

-Jag känner mig jättetacksam över att kunna tävla så vad det blev för medalj eller resultat är lite sekundärt, säger Angelica Brage.

Världsrekordförsök av Svensson

I herrarnas tyngsta viktklass bjöds publiken på ett världsrekordförsök då Fredrik Svensson från Sundsvall försökte sig på 375 kilo i Bänkpress vilket skulle ha inneburit världsrekord i styrkelyft.

-På bänkpressen var ju väldigt nära på inofficiellt världsrekord. 371 är världsrekord i styrkelyftsbänk och nu hade jag 375 uppe och det var hårfint att jag klarade det, säger Fredrik Svensson.

Även fast Fredrik Svensson inte tog världsrekord så vann han guld överlägset i sin viktklass. Tvåa bakom Angelica Grape kom Elina Rönnqvist som tävlar för hemmaklubben Öjeby AK.

 

Anton Kårén