Folkfestens motorfest

LF arena var platsen att vara på för den motortokige idag, lördag. SM i stadioncross avgjordes där 40 förare ställde upp, 30 herrar och 10 damer. Herrarna tävlade i klassen Open där det är tillåtet att modifiera sin skoter, tillexempel genom att trimma den. Damerna tävlade i sin tur i klassen Stock där skotern man kör ska vara standard.

I finalen möttes de 10 bästa förarna utifrån poäng som de samlat på sig i heaten. För damerna som var 10 deltagare från början handlade heatet istället om att tävla om en så bra placering i startfältet i finalen som möjligt.

Stadioncross är en variant av skotercross, där man tävlar på en kortare bana med mycket hopp och skarpa svängar. Sporten är väldigt fartfylld och inte helt ofarlig. I femte heatet gick Robin Jonsson från Njurunda MK omkull. Han blev upphämtad av ambulans men var vid medvetande hela tiden.

Det var mycket publik på plats och stämningen var på topp! Och för den som ville se Piteå från toppen blev erbjuden att åka helikopter över SM-staden. (för en viss slant)
– Det är över 100 personer som har flugit bara idag, berättade Anders Wollberg från Kallax flyg som stod för helikopterfärden.

Sara Lindroos och Lina Grönberg