Elever på Framnäs siktar högt

Jag vill stå på scen på Norrlandsoperan! Säger Emelie Krig Öhlund.
Målmedvetna studenter vid Framnäs Folkhögskola ser fram emot universitetets utmaningar till hösten.

Framnäs folkhögskola ligger strax utanför Piteå. Några av utbildningarna är inom klassiskmusik, Jazz, Scenteknik men där finns även en neurolinje där folk som ådragit sig en hjärnskada får en chans att komma tillbaka i samhället. Det är en väldigt kulturell och musikalisk skola där det är många som väljer att förbereda sig inför kommande universitetsstudier
Det finns en uppsjö av utbildningar. En av eleverna som spänt bågen och siktar på utlandsstudier till hösten är Alva Söderbäck.
– Jag har sökt till musikhögskolorna i Trondheim och Oslo. Om två veckor ska jag även söka till en utbildning i Belgiska Antwerpen.
Emelie Krig Öhlund satsar på att stanna kvar i Piteå och vill studera Klassisk musik på LTU.
– Jag kom tyvärr inte in i år, men kommer att söka igen nästa år. Det ger mig ett år till att förbereda mig inför universitetet.¨

 
Hör fler intervjuer HÄR
 

Reporter: Linnéa Larsson

Foto & Redigering: Viktor Gustavsson